Es signa un acord per facilitar la formació als centres penitenciaris

La col·laboració entre el SOC i el CIRE permetrà expedir certificats de professionalitat per als interns i vol afavorir la inserció laboral


El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el conseller de Justícia, Germà Gordó, han signat un acord de col·laboració entre el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE). El conveni facilitarà la formació professional per a l'ocupació dels presos i beneficiarà 800 persones privades de llibertat.

Els dos ens desenvoluparan diversos projectes de formació, així com una borsa de treball i altres eines d'orientació laboral. El conseller Puig ha assenyalat que el conveni permetrà que les persones privades de llibertat puguin formar-se als centres penitenciaris i rebre una certificació d'aquests coneixements.

L'acreditació de les competències professionals de les persones sota mesura judicial és el primer pas per facilitar-los l'accés al mercat de treball i per incrementar les seves possibilitats reals d'inserció laboral.

Borsa de treball

A càrrec del Fons Social Europeu (FSE), les persones beneficiàries majors de 25 anys disposaran d'una Borsa de Treball del CIRE, un programa de formació professional amb certificats de professionalitat per a centres penitenciaris i altres actuacions que preveu el programa del FSE.

Igualment, amb recursos del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil, els joves menors de 25 anys disposaran d'una borsa de treball, un programa de formació professional amb certificats de professionalitat per a centres educatius de justícia juvenil, programes de segona oportunitat, entre d'altres.

Les persones que s'incorporen a la Borsa de Treball segueixen un itinerari d'integració sociolaboral personalitzat. Es tracta d'establir plans de treball i accions individuals tenint en compte la casuística de cada persona, per tal que aquest potencii les seves capacitats i adquirir-ne de noves amb la finalitat d'estar preparat pels continus canvis del mercat de treball.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article